Du behöver

Botten:

150 g kallt smör
3 dl vetemjöl
1 msk vatten kallt

Fyllning:

250 g salladskyckling från Krongåfel
smör till stekning
1 st purjolök strimlad
salt och peppar
5.5 st körsbärstomater
100 g riven ost

Äggstanning:

3 st ägg
3 dl gräddmjölk 50/50 mjölk/grädde

Gör så här

1
Fräs purjolöken mjuk, tillsätt salladskycklingen, stek samman i någon minut. Krydda med salt och peppar. Låt svalna. Blanda snabbt samman degen i en matberedare. Kavla ut degen anpassat till formen och lägg i. Nagga och sätt in i kyl. Så här långt går det att förbereda! Fördela i kycklingröran och riven ost i pajskalet. Vispa samman äggstanningen, krydda med salt och peppar och häll den i formen. Grädda i 200° C ca 20 min, lägg på tomaterna och grädda ytterligare ca 20 min el tills äggstanningen stelnat. Servera med en god sallad!

2

3
Tips:

4
Hackade örtkryddor som timjan, oregano och basilika är utmärkt att blanda med kycklingfräset.

5

6
Smaklig måltid!