Du behöver

  • 3 dl vetemjöl
  • 3 st ägg
  • 2 dl mjölk
  • 1 tsk salt
  • 1 dl japansk soja
  • 1 tsk sambal oelek
  • 1 tsk sesamolja
  • 1 st tråg böngroddar
  • 4 st salladslökar sköljda, strimlade
  • 1 st squash (ca 300 g)
  • 2 msk jordnötsolja

Gör så här

1
Vispa samman mjöl, ägg, mjölk och salt till en slät smet i en skål. Låt stå och svälla.

2
Blanda soja, sambal oelek och sesamolja till en dippsås i en skål.

3
Blanda sköljda och avrunna böngroddar och salladslök i en skål.

4
Tvätta och riv squashen på rivjärnets grova sida. Krama ur vätskan. Blanda rivet i pannkakssmeten. Hetta upp två små stekpannor med olja, häll hälften av smeten i varje panna och stek 4–5 minuter tills den nästan stannat, vänd sedan och stek 3–4 minuter till. Ta hjälp av en tallrik när du vänder pannkakan.

5
Skär pannkakorna i tårtbitar och servera med dippsås och böngroddsallad.


Kommentar:
Kcal 357, Fett 14 g, Kolhydrater 42 g, Fibrer 5 g