Skicka in ditt allra bästa recept!
Vår matskribent Kerstin Svensson lagar upp utvalda rätter efter inskickat recept. Maten blir fotograferad och publicerad i Icakuriren.
Mejla favoriten@icakuriren.se
Skriv ”Läsarfavoriten”,
Icakuriren, 205 07 Malmö.
Obs! Glöm inte att bifoga telefonnummer och en bild på dig själv.
Vinn grytan från Bagaren & Kocken!
Publicerade recept får en kvalitets-gryta i rostfritt av märket Mareld, rymmer 3,7 liter, värd 229 kr.
Frys in pajdeg – tips
Ibland förbereder jag pajdegen i formen och fryser in. Enkelt att ta fram, fylla och grädda.
Du behöver
- 100 gram keso
- 100 gram smör i bitar
- 2.5 deciliter vetemjöl Fyllning
- 200-300 gram spenat eller nässlor
- 1 gul lök
- 1 matsked smör
- 140 gram Kvibille gräddädelost
- 4 ägg
- 3 deciliter mjölk
- 100-150 gram riven ost
Gör så här
Sätt ugnen på 200 grader. Blanda keso, smör och mjöl till en pajdeg. Tryck ut i en pajform, 30 cm i diameter. Låt vila i kylen i 30 minuter.
Skölj spenaten eller förväll nässlorna, låt rinna av. Skala och grovhacka löken, fräs den mjuk i smör.
Lägg spenat/nässlor och lök i pajskalet. Smula över ädelosten.
Vispa samman ägg och mjölk, häll över stanningen.
Strö över riven ost och grädda tills äggstanningen stelnat och pajen fått fin färg, ca 40 minuter.