Läsarrecept: Krämig paj med ädelost

Spenat och blåmögelost gifter sig fint tillsammans, här i en krämig paj med frasigt skal. Eftersom osten ger fin sälta kan man hoppa över saltet.

Tillagningstid: 40 minuter
4-6 portioner

Skicka in ditt allra bästa recept!

Vår matskribent Kerstin Svensson lagar upp utvalda rätter efter inskickat recept. Maten blir fotograferad och publicerad i Icakuriren.

Mejla favoriten@icakuriren.se
Skriv ”Läsarfavoriten”,
Icakuriren, 205 07 Malmö.
Obs! Glöm inte att bifoga telefonnummer och en bild på dig själv.

Vinn grytan från Bagaren & Kocken!

Stor kastrull 3,7 liter från märket Mareld

Publicerade recept får en kvalitets-gryta i rostfritt av märket Mareld, rymmer 3,7 liter, värd 229 kr.

Frys in pajdeg – tips

Ibland förbereder jag pajdegen i formen och fryser in. Enkelt att ta fram, fylla och grädda.

Du behöver

  • 100 gram keso
  • 100 gram smör i bitar
  • 2.5 deciliter vetemjöl
  • Fyllning
  • 200-300 gram spenat eller nässlor
  • 1 gul lök
  • 1 matsked smör
  • 140 gram Kvibille gräddädelost
  • 4 ägg
  • 3 deciliter mjölk
  • 100-150 gram riven ost

Gör så här

1

Sätt ugnen på 200 grader. Blanda keso, smör och mjöl till en pajdeg. Tryck ut i en pajform, 30 cm i diameter. Låt vila i kylen i 30 minuter.

2

Skölj spenaten eller förväll nässlorna, låt rinna av. Skala och grovhacka löken, fräs den mjuk i smör.

3

Lägg spenat/nässlor och lök i pajskalet. Smula över ädelosten.

4

Vispa samman ägg och mjölk, häll över stanningen.

5

Strö över riven ost och grädda tills äggstanningen stelnat och pajen fått fin färg, ca 40 minuter.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top