Du behöver

  • 1 st kålrot 400 g
  • 1 tsk kummin
  • 2 dl äppeldryck koncentrerad
  • 2 st äpplen tärnade
  • redning ca 1 msk ljus
  • 0.5 tsk salt
  • 1 st granatäpple
  • 1 pkt blodpudding (ca 425 g)
  • 1 msk smör flytande
  • 1 pkt kotlettbacon (150 g)

Gör så här

1
1 Skala, skiva och tärna kålroten smått. Koka tärningarna halvmjuka i kastrull med kummin och äppeldryck. Tillsätt äpple och koka mjukt. Red av med ljust redningsmjöl. Smaka av med salt, vänd ner granatäpplekärnor.

2
2 Skiva och stek blodpuddingen genomvarm i smör

3
i stekpanna. Lägg upp på tallrikar.

4
3 Stek kotlettbaconskivorna hastigt i het panna och lägg på blodpuddingen. Servera med salladen.