Du behöver

  • 2 potatisar, 150 g
  • 2 råa rödbetor, 150 g
  • 1 skiva rotselleri, 100 g
  • 1 (schalotten)lök
  • 2 msk smör
  • ca 1 l vatten
  • 1 tärning grönsaks-buljong
  • 1 tsk salt
  • 2 krm garam masala
  • 1 krm vitpeppar
  • rivet skal av 1/2 citron
  • Garnering:
  • 1/2 burk (à 410 g) borlottibönor – stora vita bönor
  • 1/2 burk kryddad keso

Gör så här

1
Skala och skölj potatisar, rödbetor, selleri och lök. Riv rotsakerna, hacka löken.

2
Smält smöret i en kastrull. Vänd ner lök och rotsaksriv och fräs en mi- nut under omrörning. Häll på vatten och smula i bul-jong. Koka upp och koka under lock 15 minuter.

3
Smaka av med salt,

4
garam masala, vitpeppar och citronskal. Vänd ner sköljda bönor och koka upp igen.

5
Servera soppan med en klicka av valfritt kryddad keso i tallriken. Ät fullkornsbröd till om så önskas.