Du behöver
- 2 potatisar, 150 g
- 2 råa rödbetor, 150 g
- 1 skiva rotselleri, 100 g
- 1 (schalotten)lök
- 2 msk smör
- ca 1 l vatten
- 1 tärning grönsaks-buljong
- 1 tsk salt
- 2 krm garam masala
- 1 krm vitpeppar
- rivet skal av 1/2 citron
- Garnering:
- 1/2 burk (à 410 g) borlottibönor – stora vita bönor
- 1/2 burk kryddad keso
Gör så här
1
Skala och skölj potatisar, rödbetor, selleri och lök. Riv rotsakerna, hacka löken.
2
Smält smöret i en kastrull. Vänd ner lök och rotsaksriv och fräs en mi- nut under omrörning. Häll på vatten och smula i bul-jong. Koka upp och koka under lock 15 minuter.
3
Smaka av med salt,
4
garam masala, vitpeppar och citronskal. Vänd ner sköljda bönor och koka upp igen.
5
Servera soppan med en klicka av valfritt kryddad keso i tallriken. Ät fullkornsbröd till om så önskas.