Du behöver

  • 3 potatisar (250 g) i sockerbitsstora
  • tärningar
  • 1 hackad gul lök
  • 250 g frysta grönsaker (t ex
  • sommargrönsaker eller rotfruktsblandning)
  • 1 stor tomat i skivor
  • 2 dl vatten + 2 tsk grönsaksfond
  • 1 msk tomatpuré
  • 1/2 tsk salt
  • torkad oregano

Gör så här

Blanda potatis, lök och grönsaker i en bunke. Fördela blandningen i två mikrougnståliga skålar. Lägg tomatskivor på toppen. Blanda vatten, fond, tomatpuré och salt. Häll hälften i varje skål. Täck med plastfilm eller assiett. Sätt in båda skålarna i mikron och mikra cirka 10 minuter med effekt 750 W. Låt värmen jämna ut sig 3-5 minuter före servering. Smula oregano över.


Kommentar:
Att servera till: Stekta Crispies (frysta fiskbitar med extra spröd panering). De steks färdiga i panna eller ugn medan grönsakerna mikras.
Tips: Om så önskas, byt ut färsk potatis mot tärnad, fryst potatis.
Rätten kan bakas i vanlig ugn i 225 grader ungefär 45 minuter.
Vid allergi: Kontrollera för säkerhets skull innehållet i grönsaksfonden vid problem med mjölk. Servera en stekt opanerad fiskbit till vid glutenintolerans.