Du behöver
- 3 potatisar (250 g) i sockerbitsstora
- tärningar
- 1 hackad gul lök
- 250 g frysta grönsaker (t ex
- sommargrönsaker eller rotfruktsblandning)
- 1 stor tomat i skivor
- 2 dl vatten + 2 tsk grönsaksfond
- 1 msk tomatpuré
- 1/2 tsk salt
- torkad oregano
Gör så här
Blanda potatis, lök och grönsaker i en bunke. Fördela blandningen i två mikrougnståliga skålar. Lägg tomatskivor på toppen. Blanda vatten, fond, tomatpuré och salt. Häll hälften i varje skål. Täck med plastfilm eller assiett. Sätt in båda skålarna i mikron och mikra cirka 10 minuter med effekt 750 W. Låt värmen jämna ut sig 3-5 minuter före servering. Smula oregano över.
Att servera till: Stekta Crispies (frysta fiskbitar med extra spröd panering). De steks färdiga i panna eller ugn medan grönsakerna mikras.
Tips: Om så önskas, byt ut färsk potatis mot tärnad, fryst potatis.
Rätten kan bakas i vanlig ugn i 225 grader ungefär 45 minuter.
Vid allergi: Kontrollera för säkerhets skull innehållet i grönsaksfonden vid problem med mjölk. Servera en stekt opanerad fiskbit till vid glutenintolerans.