Du behöver
- 400-500 g varmrökt sik eller annan varmrökt fisk
- 2 dl strimlad färsk rödkål
- 1/2 burk (ca 250 g) rödkål
- 4 fasta potatisar
- 1 msk flytande smör- och olivolja
- flingsalt
- citronklyftor
Gör så här
1
Rensa fisken fri från skinn och ben. Behåll filéerna så hela som möjligt.
2
Strimla färsk rödkål med osthyvel. Koka strimlorna med några droppar vinäger i vattnet cirka 5 minuter. Häll bort vattnet och blanda ner färdig rödkål. Värm igenom.
3
Skiva potatisarna, lägg dem i en mikrotålig form med 2 matskedar vatten. Täck. Mikra på full effekt cirka 3 minuter, skivorna ska inte bli helt mjuka. Häll bort vattnet och stek skivorna till fin färg i stekpanna. Lägg på tallrikar med rödlök och fisk. Strö på saltflingor och servera citronklyftor till.
4
Ta färsk ananas eller en saftig apelsin till
5
efterrätt.
Snabblagat i mikron!