Du behöver
- 2–3 dl god buljong
- ca 100 g kycklingbröst
- 50 g rotselleri, skuren i bitar + skivad rotselleri till dekoration
- 50 g morot, skuren i bitar + skivad morot till dekoration
- 50 g kålrot, skuren i bitar
- ca 50 g sockerärter
- salt
- svartpeppar
- Sky:
- 1/2 dl buljong från koket
- bladpersilja
- 1/2 msk flytande matfett (smör och rapsolja)
- Tillbehör:
- bröd
- ost
Gör så här
1
Koka upp buljongen. Lägg i kycklingbiten och rotsakerna. Låt koka. Ta upp rotsakerna när de är mjuka och låt kycklingfilén tillagas tills den känns klar (cirka 20 minuter). Låt sockerärterna koka med mot slutet.
2
Mixa rotsakerna som skurits i bitar. Späd med en aning buljong om så behövs. Smaka av.
3
Till skyn används buljongen efter koket. Mixa med bladpersilja och det flytande matfettet. Smaka av.
4
Lägg upp av alla ingredienser och toppa med bladpersilja.