Du behöver

  • 2–3 dl god buljong
  • ca 100 g kycklingbröst
  • 50 g rotselleri, skuren i bitar + skivad rotselleri till dekoration
  • 50 g morot, skuren i bitar + skivad morot till dekoration
  • 50 g kålrot, skuren i bitar
  • ca 50 g sockerärter
  • salt
  • svartpeppar
  • Sky:
  • 1/2 dl buljong från koket
  • bladpersilja
  • 1/2 msk flytande matfett (smör och rapsolja)
  • Tillbehör:
  • bröd
  • ost

Gör så här

1
Koka upp buljongen. Lägg i kycklingbiten och rotsakerna. Låt koka. Ta upp rotsakerna när de är mjuka och låt kycklingfilén tillagas tills den känns klar (cirka 20 minuter). Låt sockerärterna koka med mot slutet.

2
Mixa rotsakerna som skurits i bitar. Späd med en aning buljong om så behövs. Smaka av.

3
Till skyn används buljongen efter koket. Mixa med bladpersilja och det flytande matfettet. Smaka av.

4
Lägg upp av alla ingredienser och toppa med bladpersilja.