Du behöver

  • 2 paprikor eller bifftomater
  • eller en av varje
  • 1 litet broccolistånd
  • 6-8 tagliatellenystan
  • ca 1/2 paket (1 1/4 dl) köpt ostsås
  • 1 krm salt, svartpeppar
  • 12 svarta oliver
  • riven parmesan

Gör så här

1
Skär bort stjälkskalken av paprikorna eller tomaterna. Gröp ur innandömet. Tomatskålarna ska serveras råa, paprikorna ska kokas med pastan.

2
Dela broccolitopparna i småbuketter, skiva stjälken tunt.

3
Koka upp rikligt med vatten och salt i en stor kastrull.

4
Lägg i paprika, broccoli och tagliatelle.

5
Koka tills pastan är al dente, cirka 7 minuter. Sila av vattnet.

6
Ta upp paprikaskålarna. Sätt dem, eller tomatskålarna, på varsin tallrik.

7
Lägg tillbaka pastan med broccolin i kastrullen.

8
Häll över ostsås direkt från paketet. Tillsätt salt och peppar samt oliver. Blanda.

9
Skeda fyllningen i grönsaksskålarna som dock inte får plats med hela satsen, utan något kommer att ligga på tallriken. Strö på parmesanost.