Du behöver
- 2 paprikor eller bifftomater
- eller en av varje
- 1 litet broccolistånd
- 6-8 tagliatellenystan
- ca 1/2 paket (1 1/4 dl) köpt ostsås
- 1 krm salt, svartpeppar
- 12 svarta oliver
- riven parmesan
Gör så här
1
Skär bort stjälkskalken av paprikorna eller tomaterna. Gröp ur innandömet. Tomatskålarna ska serveras råa, paprikorna ska kokas med pastan.
2
Dela broccolitopparna i småbuketter, skiva stjälken tunt.
3
Koka upp rikligt med vatten och salt i en stor kastrull.
4
Lägg i paprika, broccoli och tagliatelle.
5
Koka tills pastan är al dente, cirka 7 minuter. Sila av vattnet.
6
Ta upp paprikaskålarna. Sätt dem, eller tomatskålarna, på varsin tallrik.
7
Lägg tillbaka pastan med broccolin i kastrullen.
8
Häll över ostsås direkt från paketet. Tillsätt salt och peppar samt oliver. Blanda.
9
Skeda fyllningen i grönsaksskålarna som dock inte får plats med hela satsen, utan något kommer att ligga på tallriken. Strö på parmesanost.