Du behöver
- 1 bit blodpudding, cirka 450 g
- 1/2 msk smör eller margarin
- doft av kanel
- Coleslaw:
- 2 portioner
- 5 dl kålstrimlor
- 1 rött äpple, rivet
- 1 msk hackad persilja
- Sås:
- 1/2 dl gräddfil
- 1 msk lättmajonnäs
- 1/2 msk äppelcidervinäger
- 1 krm (fling)salt, 1/2 krm vitpeppar
- 1 tsk strösocker
Gör så här
1
Strimla kålhuvudet med en vass osthyvel, det ger fina tunna strimlor. Slaka kålen genom att släppa ner strimlorna i kokande vatten. Koka upp och häll kålen i ett durkslag, spola kallt med kallvatten och låt droppa av. Blanda med rivet äpple och persilja i en bunke.
2
Rör samman gräddfil, majonnäs och vinäger. Smaka av med salt, peppar och socker. Vänd ner såsen i strimlorna med två gafflar.
3
Stek blodpuddingen med lite fett i stekpanna på medelvarm platta. Dofta på lite kanel. Dela skivorna i snibbar och servera med coleslaw och äppelmos.
Järnrikt!