Du behöver

  • 1 bit blodpudding, cirka 450 g
  • 1/2 msk smör eller margarin
  • doft av kanel
  • Coleslaw:
  • 2 portioner
  • 5 dl kålstrimlor
  • 1 rött äpple, rivet
  • 1 msk hackad persilja
  • Sås:
  • 1/2 dl gräddfil
  • 1 msk lättmajonnäs
  • 1/2 msk äppelcidervinäger
  • 1 krm (fling)salt, 1/2 krm vitpeppar
  • 1 tsk strösocker

Gör så här

1
Strimla kålhuvudet med en vass osthyvel, det ger fina tunna strimlor. Slaka kålen genom att släppa ner strimlorna i kokande vatten. Koka upp och häll kålen i ett durkslag, spola kallt med kallvatten och låt droppa av. Blanda med rivet äpple och persilja i en bunke.

2
Rör samman gräddfil, majonnäs och vinäger. Smaka av med salt, peppar och socker. Vänd ner såsen i strimlorna med två gafflar.

3
Stek blodpuddingen med lite fett i stekpanna på medelvarm platta. Dofta på lite kanel. Dela skivorna i snibbar och servera med coleslaw och äppelmos.


Kommentar:
Järnrikt!