Du behöver

  • 1 dl pastasnäckor
  • 1/2 färdiggrillad kyckling
  • 1 gul lök, tunt skivad i halva ringar
  • 1 hackad röd paprika
  • ca 1 msk (oliv)olja
  • 1-1 1/4 liter vatten
  • 2 hönsbuljongtärningar
  • ca 1 msk tomatpuré (från tub)
  • 1/2-1 tsk salt
  • ca 2 krm svartpeppar
  • ca 300 g djupfrysta broccolibuketter

Gör så här

1
Koka pastasnäckorna. Skär kycklinghalvan i skinn- och benfria bitar.

2
Fräs lök och paprika lätt i olja i en stor kastrull. Häll på vatten, tillsätt buljongtärningar och rör i tomatpuré. Sjud sakta tills tärningarna smält.

3
Blanda i kokta pastasnäckor och kycklingbitar. Smaka av med salt (börja med 1/2 tsk – buljongen ger också sälta) och peppar.

4
Lägg till sist i och sjud broccolibuketterna några minuter (se förpackningen) så att de håller sig hela.

5
Servera soppan med brytbröd och eventuellt lite riven ost.