Du behöver
- 1 dl pastasnäckor
- 1/2 färdiggrillad kyckling
- 1 gul lök, tunt skivad i halva ringar
- 1 hackad röd paprika
- ca 1 msk (oliv)olja
- 1-1 1/4 liter vatten
- 2 hönsbuljongtärningar
- ca 1 msk tomatpuré (från tub)
- 1/2-1 tsk salt
- ca 2 krm svartpeppar
- ca 300 g djupfrysta broccolibuketter
Gör så här
1
Koka pastasnäckorna. Skär kycklinghalvan i skinn- och benfria bitar.
2
Fräs lök och paprika lätt i olja i en stor kastrull. Häll på vatten, tillsätt buljongtärningar och rör i tomatpuré. Sjud sakta tills tärningarna smält.
3
Blanda i kokta pastasnäckor och kycklingbitar. Smaka av med salt (börja med 1/2 tsk – buljongen ger också sälta) och peppar.
4
Lägg till sist i och sjud broccolibuketterna några minuter (se förpackningen) så att de håller sig hela.
5
Servera soppan med brytbröd och eventuellt lite riven ost.