Du behöver

  • 2 burkar tonfisk i vatten
  • 1 citron
  • 2 dl mini-creme fraiche
  • 1/2 dl lättmajonnäs
  • 2 msk småkapris
  • 1/2 kruka gräslök
  • salt, vitpeppar
  • 4 portioner fullkornspasta
  • 200 g gröna ärter

Gör så här

1
Öppna tonfiskburkarna och låt fiskköttet rinna av i sil.

2
Tvätta och torka citronen. Riv skalet på rivjärnets finaste sida.

3
Halvera citronen och pressa ena halvans saft ner i en bunke. Rör i skal, creme fraiche och majonnäs. Blanda till en jämn smet och vänd till sist i kapris och finklippt gräslök, smaka av med salt och peppar.

4
Servera med pasta, gärna fullkorn, blandad med kokta ärter.


Kommentar:
Tips!
Riv en bit smörgåspapper och tryck fast på rivjärnets fina sida. Riv sedan citrusskal som vanligt. Sedan är det enkelt att ta tillvara skalet, som lätt kan skrapas från papperet.