Du behöver

  • 4 gösfiléer à ca 150 g
  • 1 dl hackade örter, till exempel basilika, timjan, citronmeliss
  • 1 tsk salt
  • 1 krm grovmald svartpeppar
  • 1 msk olivolja
  • Sås
  • 6 tomater
  • 1-2 vitlöksklyftor
  • 1 dl vatten
  • 2 msk vitt vin
  • 2 msk tomatpuré
  • 1/2 hönsbuljongtärning
  • 1 tsk socker
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm peppar

Gör så här

1
Lägg gösfiléerna på ett lätt smort ugnssäkert fat eller i en långpanna. Fördela de hackade örterna, salt och peppar ovanpå fisken och droppa över olivoljan. Tillaga fisken mitt i ugnen i 250 grader cirka 10 minuter.

2
Skölj tomaterna. Tärna två av tomaterna och lägg i en kastrull. Skär loss skalet med en vass kniv på de resterande tomaterna och forma till rosor. Tärna tomatköttet och lägg i kastrullen.

3
Skala vitlöksklyftorna och lägg i ovanpå tomaterna. Häll över vattnet och tillsätt vin, tomatpuré, buljongtärning och socker. Låt koka under lock cirka 10 minuter. Mixa såsen skummig med mixerstav eller i en mixer. Smaka av med salt och peppar.

4
Lägg upp fisken på tallrikar och servera med såsen, kokta potatisklyftor och sockerärter.