Du behöver
- 4 gösfiléer à ca 150 g
- 1 dl hackade örter, till exempel basilika, timjan, citronmeliss
- 1 tsk salt
- 1 krm grovmald svartpeppar
- 1 msk olivolja
- Sås
- 6 tomater
- 1-2 vitlöksklyftor
- 1 dl vatten
- 2 msk vitt vin
- 2 msk tomatpuré
- 1/2 hönsbuljongtärning
- 1 tsk socker
- 1/2 tsk salt
- 1 krm peppar
Gör så här
1
Lägg gösfiléerna på ett lätt smort ugnssäkert fat eller i en långpanna. Fördela de hackade örterna, salt och peppar ovanpå fisken och droppa över olivoljan. Tillaga fisken mitt i ugnen i 250 grader cirka 10 minuter.
2
Skölj tomaterna. Tärna två av tomaterna och lägg i en kastrull. Skär loss skalet med en vass kniv på de resterande tomaterna och forma till rosor. Tärna tomatköttet och lägg i kastrullen.
3
Skala vitlöksklyftorna och lägg i ovanpå tomaterna. Häll över vattnet och tillsätt vin, tomatpuré, buljongtärning och socker. Låt koka under lock cirka 10 minuter. Mixa såsen skummig med mixerstav eller i en mixer. Smaka av med salt och peppar.
4
Lägg upp fisken på tallrikar och servera med såsen, kokta potatisklyftor och sockerärter.