Du behöver

  • blåmusslor ca 40 färska
  • 2 st salladslökar tunt skivade
  • 1 msk olivolja
  • 2 dl vin torrt vitt
  • 1 dl vatten
  • 1 msk pressad lime
  • 1 st röd chili finhackad
  • 1 dl koriander finhackad

Gör så här

1
Använd endast levande musslor som har skalet slutet eller stänger det när man försiktigt stöter den mot diskbänken.

2
Borsta skalen rena och dra bort eventuellt skägg. Skölj musslorna noga.

3
Fräs löken i olivolja i en rymlig gryta. Tillsätt vin, vatten, pressad lime och chili. Koka upp.

4
Tillsätt musslorna och koka dem på stark värme i cirka 5 minuter tills skalen öppnar sig. Skaka på grytan några gånger under koktiden.

5
Strö över rikligt med färsk koriander. Servera musslorna direkt i små skålar med sitt spad.