Du behöver

  • 6 st ägg
  • 1 dl mjölk
  • 0.5 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 1 msk smör eller margarin

Fyllning:

0.5 pkt bladspenat (225 g)
0.5 msk smör eller olivolja
1 dl pizzaost riven

Gör så här

1
Knäck äggen i en bunke. Tillsätt mjölk, salt och peppar. Vispa snabbt samman. Smeten ska inte vispas pösig.

2
Halvtina spenaten så mycket att mängden kan delas. Frys direkt in igen den hälft som inte går åt. Fräs spenaten varm i stekpanna med smör eller olja. Spara spenaten på en tallrik. Torka ur pannan med kökspapper.

3
Smält smöret till omeletten i stekpanna på rätt stark värme. Häll i omelettsmeten på en gång som fettet börjar få färg. Rör om långsamt med en stekspade så att stannad smet lyfts upp och lös smet rinner ner i stekpannsbottnen.

4
Fördela spenaten på ena hälften när ytan halvstelnat. Strö över hälften av osten. Låt omeletten “sätta sig” en halv minut på plattan så att en bra stekskorpa bildas. Dra pannan åt sidan. Vik med en bred stekspade den ofyllda hälften över spenatfyllningen. Stöd med stekspaden medan omeletten stelnar på eftervärmen. Det tar ett par minuter.

5
Stjälp upp omeletten på ett fat och strö omedelbart över resten av osten som smälter på eftervärmen. Garnera med färsk oregano.

6
Servera på en gång med rostat bröd och tomatsallad.


Kommentar:
Välj bröd som passar vid ev allergi.