Du behöver
- 200 g torskfilé i portionsbitar
- 0.25 st citron
- 1 st fänkålsstånd (300 g)
- 1 bitar purjolök (60 g)
- 1 msk olja
- 1.5 dl vatten
- 0.5 tärning fiskbuljong
- 1 st dillkronor eller 1/2 tsk dillfrön
- salt och vitpeppar
- solrosskott (20 g)
- 2 msk crème fraîche
Gör så här
1
Lägg upp fiskbitarna så att de tinar något under tiden grönsakerna tilllagas. Droppa på lite citron.
2
3
Finstrimla sköljd fänkål och sköljd purjo. Fräs dem en minut i olja i wokpanna eller stekpanna med höga kanter. Tillsätt vatten och smula ner buljongtärning. Lägg i dill och rör om. Sjud under lock cirka 5 minuter.
4
5
Lägg ner fiskbitarna bland grönsakerna och sjud under lock cirka 5 minuter tills fiskbitarna är genomkokta. Smaka av med salt och peppar, lägg i solrosskotten och klicka på creme fraiche. Servera med ris eller snabbnudlar.
Du behöver
-
ingredients does not have any rows