Du behöver

  • 200 g torskfilé i portionsbitar
  • 0.25 st citron
  • 1 st fänkålsstånd (300 g)
  • 1 bitar purjolök (60 g)
  • 1 msk olja
  • 1.5 dl vatten
  • 0.5 tärning fiskbuljong
  • 1 st dillkronor eller 1/2 tsk dillfrön
  • salt och vitpeppar
  • solrosskott (20 g)
  • 2 msk crème fraîche

Gör så här

1
Lägg upp fiskbitarna så att de tinar något under tiden grönsakerna tilllagas. Droppa på lite citron.

2

3
Finstrimla sköljd fänkål och sköljd purjo. Fräs dem en minut i olja i wokpanna eller stekpanna med höga kanter. Tillsätt vatten och smula ner buljongtärning. Lägg i dill och rör om. Sjud under lock cirka 5 minuter.

4

5
Lägg ner fiskbitarna bland grönsakerna och sjud under lock cirka 5 minuter tills fiskbitarna är genomkokta. Smaka av med salt och peppar, lägg i solrosskotten och klicka på creme fraiche. Servera med ris eller snabbnudlar.

Tillagningstid
30 minuter
Portioner
2 portioner

Du behöver

    ingredients does not have any rows

Gör så här

instructions does not have any rows