Du behöver
- 0.5 st squash (ca 150 g)
- 3.5 st salladslökar eller 1 liten purjolök
- 1 tsk olivolja
- 2.5 dl vatten
- 2 dl kokosmjölk
- 1.5 msk hummerfond
- 1 msk tomatpuré
- pepparmix
- chiliblandning
- 0.5 st mexikorn 1/2 burk à 400 g
Att servera till:
125 g skalade räkor
rostat bröd
Gör så här
1
1. Dela squashen och skär den i cm-tjocka skivor. Ansa, skölj och strimla salladslöken eller purjon.
2
2. Fräs squash och lök i olja några minuter.
3
3. Häll på vatten och kokosmjölk. Smaksätt med hummerfond, tomatpuré, pepparmix och lite chiliblandning. Låt soppan koka cirka 10 minuter.
4
4. Smaka av och lägg i avrunna mexikorn.
5
5. Lägg ner räkorna i soppan vid serveringen.
6
6. Bjud med rostat bröd.