Du behöver

  • 0.5 st squash (ca 150 g)
  • 3.5 st salladslökar eller 1 liten purjolök
  • 1 tsk olivolja
  • 2.5 dl vatten
  • 2 dl kokosmjölk
  • 1.5 msk hummerfond
  • 1 msk tomatpuré
  • pepparmix
  • chiliblandning
  • 0.5 st mexikorn 1/2 burk à 400 g

Att servera till:

125 g skalade räkor
rostat bröd

Gör så här

1
1. Dela squashen och skär den i cm-tjocka skivor. Ansa, skölj och strimla salladslöken eller purjon.

2
2. Fräs squash och lök i olja några minuter.

3
3. Häll på vatten och kokosmjölk. Smaksätt med hummerfond, tomatpuré, pepparmix och lite chiliblandning. Låt soppan koka cirka 10 minuter.

4
4. Smaka av och lägg i avrunna mexikorn.

5
5. Lägg ner räkorna i soppan vid serveringen.

6
6. Bjud med rostat bröd.