Du behöver
- 300 g kassler eller skivor
- 1 msk smör eller margarin
- 3 st potatis skalade i skivor
- 2 st äpplen urkärnade i klyftor
- 1.5 dl äppeljuice
- 0.25 tsk salt ev
- salvia färsk eller torkad
Gör så här
1
1. Bräck kasslerskivorna i stekpanna med smör eller margarin så att de får lite färg. Håll varmt.
2
2. Koka potatisskivorna 5 minuter i äppeljuice med salt i en traktörpanna med lock. Lägg i äppelklyftorna och koka knappt 5 minuter ytterligare tills potatisen är mör. Juicen reds av stärkelsen i potatisen. Späd med mer juice om den ångar bort. Smaka av med salt och ev. en nypa socker. Vänd ner salvia.
3
3. Lägg upp salladen med sin sås på tallrikar. Kasslerskivorna på toppen. Garnera köttet också med salviablad.
Äpplen att klyftas kan man kärna ur med järn. Äppelhalvorna till efterrätt kärnas ur med kuljärn eller tesked så att de får en grop att lägga godsaker i.