Du behöver

  • 300 g kassler eller skivor
  • 1 msk smör eller margarin
  • 3 st potatis skalade i skivor
  • 2 st äpplen urkärnade i klyftor
  • 1.5 dl äppeljuice
  • 0.25 tsk salt ev
  • salvia färsk eller torkad

Gör så här

1
1. Bräck kasslerskivorna i stekpanna med smör eller margarin så att de får lite färg. Håll varmt.

2
2. Koka potatisskivorna 5 minuter i äppeljuice med salt i en traktörpanna med lock. Lägg i äppelklyftorna och koka knappt 5 minuter ytterligare tills potatisen är mör. Juicen reds av stärkelsen i potatisen. Späd med mer juice om den ångar bort. Smaka av med salt och ev. en nypa socker. Vänd ner salvia.

3
3. Lägg upp salladen med sin sås på tallrikar. Kasslerskivorna på toppen. Garnera köttet också med salviablad.


Kommentar:
Äpplen att klyftas kan man kärna ur med järn. Äppelhalvorna till efterrätt kärnas ur med kuljärn eller tesked så att de får en grop att lägga godsaker i.