Du behöver

  • 600 g (djupfryst) tärnad potatis
  • 2 stora, gula hackade lökar
  • 400 g köttfärs
  • margarin eller smör till stekning
  • salt och svartpeppar
  • några gröna oliver
  • 1/ 2-1 dl hackad persilja
  • (4 råa äggulor)

Gör så här

1
1. Stek potatis, lök och färs var för sig så blir pyttipannan bäst.

2
2. Blanda antingen strax innan det är dags att äta eller lägg upp i rader var för sig – med skivade gröna oliver över färsen och med hackad persilja över potatisen och löken.

3
3. Dags för var och en att ta för sig lite av varje och eventuellt blanda färs och hack med en rå äggula.

4
4. Komplettera med en skiva bröd med ost.


Kommentar:
Tips: Variera gärna pytten med att också blanda i tärnade, inlagda rödbetor eller gurka, kapris eller syltlök.