Du behöver

  • 12 st tomater
  • 1 st morot liten
  • 4 st schalottenlökar
  • 6 st vitlöksklyftor
  • 0.5 st chilipepparfrukt röd
  • 8 dl vatten
  • 2 dl vitt vin
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 nypa strösocker
  • salt och peppar

Tillbehör:

6 st vitlök halvor

Gör så här

Skiva tomaterna. Skala moroten, schalottenlökarna och vitlöksklyftorna. Ta ur kärnorna ur chilifrukten. Hacka allt. Häll upp vatten och vin i en kastrull. Fös ner grönsaker och lök i vätskan. Koka upp och rör ner tomatpuré och socker. Låt småkoka tills allt är mjukt. Kör sedan soppan slät i mixer och smaka av den. Rosta vitlökshalvorna i lite olivolja, 15 minuter i 200 grader.


Kommentar:
Receptet är hämtat från restaurang Grand National på Nalen i Stockholm där kompanjonerna Göran Landh och Jesper Taube huserar.
<B>Vinförslag:</B> Stoneleigh Sauvignon Blanc 1998 (6311), Gamay l’Ardeche Duboeuf (2141).