Du behöver
- 12 st tomater
- 1 st morot liten
- 4 st schalottenlökar
- 6 st vitlöksklyftor
- 0.5 st chilipepparfrukt röd
- 8 dl vatten
- 2 dl vitt vin
- 1 msk tomatpuré
- 1 nypa strösocker
- salt och peppar
Tillbehör:
6 st vitlök halvor
Gör så här
Skiva tomaterna. Skala moroten, schalottenlökarna och vitlöksklyftorna. Ta ur kärnorna ur chilifrukten. Hacka allt. Häll upp vatten och vin i en kastrull. Fös ner grönsaker och lök i vätskan. Koka upp och rör ner tomatpuré och socker. Låt småkoka tills allt är mjukt. Kör sedan soppan slät i mixer och smaka av den. Rosta vitlökshalvorna i lite olivolja, 15 minuter i 200 grader.
Receptet är hämtat från restaurang Grand National på Nalen i Stockholm där kompanjonerna Göran Landh och Jesper Taube huserar.
<B>Vinförslag:</B> Stoneleigh Sauvignon Blanc 1998 (6311), Gamay l’Ardeche Duboeuf (2141).