Du behöver

  • 0.5 st skaldjur en halv förpackning djupfryst
  • svamp champinjoner, shiitake eller portabello
  • 1 msk smör eller margarin
  • salt svartpeppar
  • 1 msk hackad dill
  • 1 st Kelda fisk- och skaldjursoppa (5 dl)

Att servera med:

fullkornsbaguette
kesella
örter hackade färska
flingsalt
banan

Gör så här

1
1. Tina skaldjursmixen.

2
2.Ansa och skär svampen i bitar. Stek den i matfettet. Smaksätt med salt och peppar.

3
3. Blanda svampen med skaldjuren och dillen.

4
4. Värm soppan i en kastrull på spisen eller i mikrovågsugn.

5
5. Blanda ned svamp och skaldjur och låt soppan bli varm utan att koka.

6
6. Bred baguettehalvor med kesella. Strö på rikligt med färska hackade örter och lite flingsalt.

7
7. Ät en banan som avslutning.


Kommentar:
Värt att veta:
Välj enbart räkor eller kräftstjärtar i stället för skaldjursmixen, om du inte tål gluten. Surimi som ingår i skaldjursmix innehåller som regel vetemjöl. Trots sin milda och gräddigt runda smak har Fisk & skaldjurssoppa från Kelda en fetthalt på endast 5 procent.

Tips!
Lyxa gärna till soppan med ett par matskedar vitt vin.