Du behöver

  • 4 dl mjölk
  • 1 msk vetemjöl
  • 2 msk kallt vatten
  • 1 1/2 msk kycklingfond
  • (strösocker)
  • salt
  • vitpeppar
  • 2 dl vispgrädde
  • Garnering:
  • finstrimlad röd chilipeppar
  • 1/2 dl rest av (grillad) kyckling
  • lite smörgåskrasse

Gör så här

1
Koka upp mjölken under ständig omrörning. Skaka mjölet jämnt i vattnet i en tomburk med skruvlock. Droppa redningen i sjudande mjölk, fortsätt att röra. Låt sjuda 5 minuter, rör om hela tiden.

2
Blanda i fond och möjligen en nypa socker. Smaka av med salt och peppar om du vill förstärka. Vispa grädden ganska tjock och vänd ner skummet i soppan. Servera i värmda tallrikar, fördela garneringen i mitten.

3
Variera redda soppor. Utgå från mjölk och lämplig fond. Mixa redd soppa med smörfräst svamp, gräddkokt fänkål, palsternacka eller morot och hetta upp. Liksom soppan ovan är det ljuvligt gott redan utan grädden, men den ger festlig skummighet.


Kommentar:
En soppa som serveras på lyxkryssaren River Cloud som trafikerar Rhen och Donau.