Du behöver
- 4.5 st potatis medelstora
- 1 st palsternacka
- 1.5 dl grönsaksbuljong (av tärning)
- 2 msk crème fraîche
- 2.5 msk hackad persilja
- salt svartpeppar
Gör så här
1
Skala potatisen och palsternackan. Skär rotsakerna i bitar och lägg dem i en kastrull. Tillsätt buljong och låt alltsammans koka under lock på svag värme tills rotsakerna är mjuka, cirka 15 minuter. Skaka kastrullen då och då så att det inte bränner fast och späd med lite mer buljong om det behövs.
2
Ta kastrullen från värmen och vispa kraftigt, helst med elvisp, tills moset blir jämnt och fint. Blanda ner crème fraîche och persilja. Smaksätt med salt och peppar.
3
Rökt makrill, sik eller böckling är gott till, men en stekt köttbit eller korv passar också bra. Servera med tomat.