Du behöver

  • 4 st fläskkotletter
  • smör till stekning

Sås:

5 dl buljong
2 msk soja
1.5 st pressade vitlöksklyftor
1.5 krm cayennepeppar
3 msk strösocker
1 msk vinäger
1.5 msk maizenaredning mörk

Gör så här

1
Skrapa bort “sågspån” och torka av kotletterna.

2
Klipp några jack i fettkanten runt varje kotlett så att de inte formas till skålar under stekningen.

3
Sätt ris för fyra på kokning.

4
Bryn matfett helt lätt i stekpanna, lägg i och stek kotletterna så att de får färg. Låt dem sedan bli helt genomstekta på rätt svag värme.

5
Blanda under tiden buljong, soja, vitlök, peppar, socker och vinäger till såsen i en kastrull. Koka upp under omrörning och sjud några minuter. Red av med maizenaredning, koka upp och ta såsen från värmen.

6
Servera kotletterna nystekta med het sås, kokt ris och broccolibuketter.