Du behöver
- 1 st squash liten
- 1 st lök stor gul
- 1.5 st vitlöksklyftor
- 1 st paprika
- 400 g lammfärs älgfärs eller nötfärs
- 1.5 msk olivolja
- salt
- svartpeppar
- 1.5 dl buljong tärning eller fond
- 1 msk tomatpuré
- 6.5 st stjälkar basilika
Att servera till:
råris bulgur
couscous eller
tomater
bröd
Gör så här
1
Dela och skiva squashfrukten. Skala och skär löken i klyftor. Skala och hacka vitlöken. Kärna ur och skär paprikan i bitar.
2
Hetta upp oljan i en gryta och lägg ner färsen. Bryn färsen och smula sönder den en aning med hjälp av en gaffel. Krydda med salt och peppar.
3
Blanda ner squash, lök, vitlök och paprika. Låt alltsammans bryna med en stund.
4
Blanda buljongen med tomatpurén och häll blandningen i grytan. Låt puttra under lock 10-15 minuter.
5
Grovhacka rikligt med basilika och tillsätt detta strax innan serveringen.
6
Bjud med kokt råris, bulgur, couscous, tomater och bröd. Välj råris och glutenfritt bröd vid celiaki.