Du behöver

  • 1 st squash liten
  • 1 st lök stor gul
  • 1.5 st vitlöksklyftor
  • 1 st paprika
  • 400 g lammfärs älgfärs eller nötfärs
  • 1.5 msk olivolja
  • salt
  • svartpeppar
  • 1.5 dl buljong tärning eller fond
  • 1 msk tomatpuré
  • 6.5 st stjälkar basilika

Att servera till:

råris bulgur
couscous eller
tomater
bröd

Gör så här

1
Dela och skiva squashfrukten. Skala och skär löken i klyftor. Skala och hacka vitlöken. Kärna ur och skär paprikan i bitar.

2
Hetta upp oljan i en gryta och lägg ner färsen. Bryn färsen och smula sönder den en aning med hjälp av en gaffel. Krydda med salt och peppar.

3
Blanda ner squash, lök, vitlök och paprika. Låt alltsammans bryna med en stund.

4
Blanda buljongen med tomatpurén och häll blandningen i grytan. Låt puttra under lock 10-15 minuter.

5
Grovhacka rikligt med basilika och tillsätt detta strax innan serveringen.

6
Bjud med kokt råris, bulgur, couscous, tomater och bröd. Välj råris och glutenfritt bröd vid celiaki.