Du behöver
- 2 gula paprikor
- 1 gurka
- 3 dl naturell yoghurt
- 1-2 vitlöksklyftor
- 3/4 tsk salt
- 1 krm nymalen vitpeppar
- 2-3 msk mycket finhackad persilja
- 4 färska eller tinade portionsbitar lax à ca 125 g
- 1 msk olivolja
Gör så här
1
Låt grillpannan bli het på spisen.
2
Halvera och tag ur väl sköljda paprikor, skala gurkan (med osthyvel) och halvera den. Skrapa ur det vattniga kärnhuset och skär gurkhalvorna tunt i skivor. Låt rinna av på handduk medan yoghurten blandas med pressad vitlök, salt, peppar och persilja. Vänd slutligen ner gurkan i yoghurten och fyll paprikahalvorna med gurksalladen.
3
Känn efter att laxfiléerna verkligen är benfria, mitt på sidan kan man annars dra ur ben med pincett. Pensla fisken runtom med olja och grilla den vackert brunrandig. Lägg upp filéerna på fat och mikra fisken genomfärdig, cirka 5 minuter på högsta effekt.