Du behöver

  • 4 portionsbitar (à ca 180 g) renskuren hälleflundrafilé
  • 4 msk tapenade (olivkräm på svarta oliver)
  • Grön botten:
  • 1 strimlad fänkål
  • 1 skivad stor knipplök eller purjolök
  • 1/2 msk smör
  • (1 msk pernod eller ouzo)
  • salt och vitpeppar
  • Sås:
  • 1 burk (3 dl) oxsvanssoppa
  • 1 1/2 dl vatten
  • 1 msk kallt smör

Gör så här

1
Lägg fiskbitarna på bakpapper i en ugnsform. Bred tapenade på toppen av varje bit. Sätt in fatet mitt i ugnen och baka i 200 grader 10-15 minuter. Ta ut fatet och lägg folie över. Låt fisken vila cirka 10 minuter, eller lika länge som den stått inne.

2
Änga fänkålen och löken med en bottenskyla vatten i en kastrull med lock cirka 3 minuter. Häll bort vattnet, rör ner smör, krydda med pernod om så önskas, salta och peppra.

3
Värm oxsvanssoppan med vattnet, men koka den inte. Dra kastrullen åt sidan och vispa ner kallt smör.

4
Fördela fänkålen på varma tallrikar, lägg fiskbitarna ovanpå och skeda sås runt om. Gott med pressad potatis till.