Du behöver
- 2 ägg
- 8 dl mjölk
- 4 dl vetemjöl
- 1/2 tsk salt
- 2 fänkål, ca 400 g
- 1 msk margarin eller smör
- 4 tomater
- 2 rödlökar
- 200 g fetaost
- 1 msk hackad oregano
- 1/2 tsk salt
- 1-2 krm grovmald
- svartpeppar
Gör så här
1
Vispa samman äggen med hälften av mjölken. Tillsätt mjölet och vispa till en klimpfri smet. Häll i resten av mjölken och saltet.
2
Skölj, ansa och strimla fänkålen. Hetta upp matfettet i en långpanna, cirka 30 x 40 cm i 250 grader. Lägg i fänkålen och häll över smeten.
3
Tillaga mitt i ugnen i cirka 15 minuter.
4
Skölj och skär tomaterna i skivor. Skala och skiva löken. Tärna fetaosten. Fördela tomaterna, löken och fetaosten på den halvfärdiga pannkakan.
5
Strö över oregano, salt och peppar och grädda pannkakan ytterligare 10-15 minuter.
6
Servera pannkakan skuren i bitar med en blandad sallad.