Du behöver

  • 2 ägg
  • 8 dl mjölk
  • 4 dl vetemjöl
  • 1/2 tsk salt
  • 2 fänkål, ca 400 g
  • 1 msk margarin eller smör
  • 4 tomater
  • 2 rödlökar
  • 200 g fetaost
  • 1 msk hackad oregano
  • 1/2 tsk salt
  • 1-2 krm grovmald
  • svartpeppar

Gör så här

1
Vispa samman äggen med hälften av mjölken. Tillsätt mjölet och vispa till en klimpfri smet. Häll i resten av mjölken och saltet.

2
Skölj, ansa och strimla fänkålen. Hetta upp matfettet i en långpanna, cirka 30 x 40 cm i 250 grader. Lägg i fänkålen och häll över smeten.

3
Tillaga mitt i ugnen i cirka 15 minuter.

4
Skölj och skär tomaterna i skivor. Skala och skiva löken. Tärna fetaosten. Fördela tomaterna, löken och fetaosten på den halvfärdiga pannkakan.

5
Strö över oregano, salt och peppar och grädda pannkakan ytterligare 10-15 minuter.

6
Servera pannkakan skuren i bitar med en blandad sallad.