Du behöver
- 1 pkt grön sparris (200 g) djupfryst
- 1 st salladslök knippa
- 7.5 dl hönsbuljong
- 1 tsk salt
- 0.5 krm kajennpeppar
Sallad:
300 g räkor med skal
1 dl minifraiche
0.5 tsk curry
1.5 krm salt
Gör så här
1
Halvtina sparrisen och skär den i mindre bitar. Spara fyra knoppar till garnering. Skölj och strimla salladslöken, spara en till salladen. Lägg sparris och lök i en gryta och häll på buljongen. Låt koka under lock cirka 5 minuter. Mixa soppan slät med mixerstav eller i en matberedare. Smaka av med salt och peppar.
2
Skala och grovhacka räkorna. Skölj och finstrimla den sparade salladslöken. Blanda räkor och lök med minifraichen. Smaka av med curry och salt. Fördela räksalladen i fyra tallrikar, eventuellt på skeden och häll den varma soppan över.
3
Servera genast med rostade brödsnibbar.
Fördela räkröran på skedar som läggs i tallrikarna innan gästerna sätter sig. När sedan den heta soppan hälls över smälter röran något och ger då soppan extra krämighet.
Sparrissoppan passar bäst med ett glas vatten, gärna med en tunn limeskiva i.