Du behöver

  • 1.5 l vatten
  • 5 msk kalvfond
  • rostbiff ca 200 g
  • morötter (275 g)
  • 1 bitar kålrot (125 g)
  • 1 bitar rotselleri (75 g)
  • palsternacka (50 g )
  • 1 st vitlök (ca 4 dl)
  • purjolök (ca 2 dl) skivad
  • vitpeppar
  • salt
  • persilja klippt

Att äta till:

brytbröd grovt

Gör så här

1
Mät upp vatten och fond i en stor kastrull. Låt koka upp.

2
Skär rostbiffen i 1/2 cm tjocka strimlor. Ansa det “gröna” och skär det i tunna strimlor. Samtliga strimlor bör inte vara längre än cirka 4 cm. Annars får de inte plats på skeden.

3
Lägg det strimlade i den kokande buljongen. Låt soppan koka upp och sjuda 5 minuter. Smaksätt med salt och peppar. Tillsätt klippt persilja.


Kommentar:
Välj bröd till som passar vid eventuell allergi.