Du behöver

  • 400 g nötfärs
  • margarin eller smör
  • 1 st purjolök liten
  • 2.5 msk senap
  • 1 l köttbuljong (tärning)
  • 1 st lagerblad
  • 1.5 msk japansk soja
  • salt ca 1 tsk
  • svartpeppar ca 2 krm från kvarn
  • tomatpuré en halv tub, chilismak
  • 1/2-1 st röd paprika
  • 1/2-1 st savojkål (eller vitkål)
  • gräddfil

Gör så här

1
Bryn färsen lätt i matfett i en gryta. Snitta upp, skölj och finstrimla purjolöken. Blanda purjo, senap och buljong med färsen. Tillsätt lagerblad och soja. Låt soppan sjuda cirka 10 minuter. Rör om då och då. Smaka av med salt, peppar och chilitomatpuré.

2
Riv några savoykålblad i mindre bitar. Kärna ur och skär paprikan i småbitar. Lägg grönsakerna överst i soppgrytan, sätt på lock och sjud det hela ett par minuter så att kål och paprika mjuknar lite. Klart att servera direkt med gräddfil, som var och en själv skedar i soppan.