Du behöver

    8–10 bitar
  • 75 g smör
  • 300 g kavring
  • Fyllning
  • 200 g kräftstjärtar i lake
  • 500 g oskalade räkor
  • 1 rödlök
  • 700 g färskost
  • ½ dl valfria hackade örter, gärna gräslök, dill och ­persilja
  • rivet skal av 1 citron
  • 1 burk röd rom, 80 g, ­stenbitsrom eller löjrom
  • Garnera med
  • 1 liten rödlök
  • gräslök
  • 1 kokt kräfta

Gör så här

1

Botten: Smält smöret. Kantskär och dela kavringen och lägg i en matberedare tillsammans med smöret. Mixa till en fin massa.

2

Tryck ut massan i en smord form med avtagbar kant, ca 24 cm i diameter och gärna med låga kanter. Klä gärna formen med plastfilm. Låt vila svalt i 1 timme.

3

Fyllning: Låt kräftstjärtarna rinna av ordentligt och pressa ur all vätska. Skala räkorna. Ta undan ¼ av räkorna och kräftstjärtarna till garnering.

4

Mixa resterande skaldjur grovt. Finhacka ­löken. Vispa färskosten fast med elvisp. Hacka och vänd ner örterna i färskosten. Tillsätt hackad lök, citronskal, rom, kräftstjärtar och räkor. Blanda.

5

Bred ut fyllningen i pajskalet. Låt stå kallt i minst 5 timmar, helst över natten.

6

Ta ut formen i god tid från kylen. Då släpper cheesecaken lättare från kanterna. Garnera med sparade räkor och kräftstjärtar. Toppa med skivad rödlök, gräslök och en kräfta.