Vivi Linde: Andlighet är min passion

Alla har sin åsikt om medier. Antingen lurendrejare eller människor med en övernaturlig förmåga. – Jag delar gärna med mig av det jag kan. Men jag försöker aldrig övertyga någon, förklarar tv-aktuella mediet Vivi Linde.

Vivi Linde: Andlighet är min passion

Vivi Lindes arbetsrum präglas av andliga ting.Här spår hon framtiden för främst kvinnor.
– Kvinnor är nog mer öppna och mottagliga för andlighet. Eller så är det så att män helst går till manliga medier.

 

Medier är väl gravallvarliga gamla kvinnor, med tjocka koftor och katt i knä? Icke, sa Nicke! Vivi Linde, 47, tar snabbt död på alla eventuella fördomar. Hon är ett av tre medium i Sjuans serie Livet på andra sidan, som lockar tittare i höst. Vivi har långt blont hår, ett varmt leende och en stor portion humor.

– De valde tre olika personligheter. Jag är väl partytjejen från Stockholm. Andlighet är min passion. Men jag kan också vara ytlig och fåfäng. Det måste finnas en balans i livet.

 

Vivi bjuder in till rummet i bostaden där hon tar emot sina klienter. Här skapar rökelse och levande ljus en stilla stämning. När hon först fick frågan att vara med i Sjuans program, tvekade hon.

– Jag har ganska stark integritet och var väl inte så pigg på dela med mig av mitt privatliv. Men samtidigt tycker jag det är viktigt att visa hela bilden av oss, medier. Vi är ingen homogen grupp utan individer som alla andra, konstaterar hon.

 

Stark tillit

I tio dagar följde ett kamerateam henne hack i häl.

– Det var väldigt roligt, fast visst kände jag pressen att leverera när jag blev filmad med en klient. Men jag har en stark tillit till de där uppe, jag visste att de inte skulle lämna mig i sticket.

 

“De där uppe”, det är Vivis andliga ledare och bortgångna nära och kära. Hon känner deras närvaro och berättar att de alltid står till tjänst med sin visdom.

 

Vivi Linde: Andlighet är min passion

De tre medierna i Sjuans program Livet på andra sidan – Zoë har flyttat ut på landet, till Öland, för att underlätta kontakten med den andra sidan, Pehr från Grums kommunicerar med djur och stockholmsbon Vivi ser in i framtiden med hjälp av sina tarotkort.

 

Vivi har ett brett arbetsfält, hon erbjuder vägledning, djurkommunikation, kontakt med bortgångna, tarotkort, tidigare liv-upplevelser och hon sysslar även med magi.

 

Allt började när Vivi som 16-åring blev intresserad av astrologi.

– Jag var en sökare och ganska ensam om mitt intresse. Jag är skorpion och när jag läste om mitt stjärntecken kände jag omedelbart igen mig. Det var en aha-upplevelse! För en skorpion är det allt eller inget som gäller. Antingen går jag in för något till hundratio procent eller så är jag helt ointresserad.

 

Vivi började läsa om astrologi, lärde sig ställa horoskop och tränade på sina kompisar. Intresset har bara blivit större med åren. Hon har gått många andliga kurser och plöjt igenom många böcker. Till slut tyckte hennes dåvarande make att Vivi skulle lämna sitt butiksjobb och satsa helt på andligheten.

– Det gick successivt. Jag fick fler och fler klienter och trappade ner på mitt andra jobb. Idag är jag medium på heltid, det är ett sätt att leva. Det är detta jag kan och det bästa jag vet!

 

Politisk rebell

Det är mest kvinnor som kommer till Vivi, i alla åldrar. Frågorna handlar om kärlek, arbete och hälsa, Vivi beskriver det som att hon får kontakt med sin andliga vägledare, som ger svar. Vägledaren är en kärleksfull överstepräst som representerar energi och andlig visdom. Svaren kan komma som bilder i hennes huvud.

– Jag talar alltid om det kommande året och berättar inget om vad som ska hända längre fram. Om en kvinna frågar om hon kommer att hitta en kärlek och jag berättar att hon träffar en man om tio år, då blir hon bara besviken. Det är i nuet vi ska leva, säger Vivi.

– Min egen livsfilosofi bygger på en blandning av naturreligion och buddism. Jag tror på en universell intelligens, det finns en mening med det som sker. Det vi gör mot andra, kommer tillbaka till oss själva.

 

Vivi Linde: Andlighet är min passion

Skeptiker fnyser, men intresset för andlighet är stort. Därför satsar Sjuan på serien om tre medier.

 

Vivi tar fram tarotkorten för att se om hon kan se något om Sveriges kommande år. Det är första gången hon försöker med en sådan prognos, annars ägnar hon sig enbart åt personliga spörsmål.

– Samhället står på en dålig grund, vi måste bygga upp något nytt. Framåt sommaren blir ekonomin lite mer stabil, men det blir också i fortsättningen svårt med arbeten. Ett politiskt rabalder inträffar, en rebell skapar sorg i sitt parti genom sitt agerande. Överhuvudtaget kommer vi att fokusera på värderingar, landet håller på att genomgå en detox, säger hon med blicken på de utlagda korten.

 

Lite lyx

– Varje människa bör sträva mot sin egen balans, understryker hon. Balansen mellan arbete och vila är viktig.

 

Därför tar Vivi aldrig med sig sina klienters öden när hon är ledig.

– Så fort en klient går ut genom dörren är hon glömd. Annars skulle det inte fungera.

 

Hennes sambo Anders arbetar med datorer och har inga andliga intressen, även om han stöttar henne helhjärtat.

– Men jag skulle inte kunna vara utan internet eller lite lyx eller mina vänner. Andligheten finns där ändå, hela tiden, också när jag njuter av ett glas champagne, slår Vivi fast.

 

 

PersonligtVivi Linde: Andlighet är min passion

Namn: Vivica Linnéa Linde.

Ålder: 47 år.

Bor: I lägenhet i området Sköndal i Stockholm.

Familj: Sambon Anders.

Arbete: Medium och astrolog.

Aktuell: Med Livet på andra sidan som sänds i Sjuan.

 

Är du mer intresserad av andlighet? Besök Tidningen Nära på deras hemsida eller på deras populära Facebook-sida, där över 10 000 personer diskuterar andlighet.

Scroll to Top