Skicka in ditt allra bästa recept!

Vår matskribent Kerstin Svensson lagar upp utvalda rätter efter inskickat recept. Maten blir fotograferad och publicerad i Icakuriren.

Mejla favoriten@icakuriren.se
Skriv ”Läsarfavoriten”,
Icakuriren, 205 07 Malmö.
Obs! Glöm inte att bifoga telefonnummer och en bild på dig själv.

Vinn vacker duk!

Publicerade recept får en vacker blå/vit duk i paisley-mönster, värde 300 kr.

Du behöver

  • 200 gram färskost
  • 2 deciliter crème fraiche
  • 1 rödlök
  • Dill
  • Gräslök
  • 1 burk, 75 gram, stenbitsrom
  • 175 gram skalade räkor
  • Servering
  • Rågknäcke, t.ex. Finn Crisp

Gör så här

1

Blanda samman färskost och crème fraiche till en slät smet.

2

Skala och hacka rödlöken fint.

3

Blanda ner lökhacket i färskoströran och bred ut det på ett fat.

4

Hacka dillen och skär gräslöken fint.

5

Klicka stenbitsrom över färskoströran och strö över hackad dill och skuren gräslök. Toppa med räkor.

6

Servera rätten tillsammans med tunt rågknäcke.