Du behöver

  • 1 st pizzabotten deg, ca 250 g
  • 1 st mozzarella
  • 50 g rostade pinjenötter

Grönkålspesto

100 g grönkål
1 st vitlöksklyfta
1 dl olivolja
salt och svartpeppar
50 g Parmesan

Gör så här

1

Sätt ugnen på 225 grader. Lägg den utkavlade pizza-degen på en plåt täckt med bakpapper. Vik in en liten kant runtom.

2

Grönkålspesto Skär bort de hårda stjälkarna på grönkålen och finhacka bladen. Lägg dem i en mixer med vitlök och olivolja, mixa. Smaksätt med salt och peppar, blanda.

3

Hyvla hälften av parmesanosten, finriv resten.

4

Tillsätt den rivna parmesanen i peston, blanda.

5

Fördela några matskedar grönkålspesto över pizza-bottnen. Toppa med mozzarella i mindre bitar.

6

Tillaga i mitten av ugnen i ca 15–20 minuter tills pizzan fått fin färg och kanten är gyllenbrun och krispig.

7

Fördela resten av peston över pizzan. Toppa med hyvlad parmesan och rostade nötter. Servera genast.