Du behöver
- 1 pkt pizzadeg färdig (400 g)
- 1 burk crème fraîche
- 3 dl Parmesan-ost fint riven
- 2 st zucchini
- 1 msk olivolja
- 2 st mozzarellabollar (250g)
- 2 tsk flingsalt
- nymalen svartpeppar
Grönkålspesto
2 dl grönkål hackad
1 dl solroskärnor
1 st citron finrivet skal
1 st vitlöksklyfta hackad
2 dl Parmesan-ost
1,5 dl rapsolja
Gör så här
Värm ugnen till 225 grader, låt plåten ligga i. Kavla ut pizzadegen på bakplåtspapper. Blanda crème fraiche och parmesan och bred ut över degen.
Hyvla zucchinin på längden. Vänd den i olivolja. Lägg ut skivorna på pizzan, strö över riven mozzarella. Krydda med salt och svartpeppar.
För över bakplåtspapperet på den heta plåten. Grädda pizzan i 15 minuter eller tills den fått fin färg.
Grönkålspesto Skölj och torka grönkålen. Rosta solroskärnorna i torr panna tills de får lite färg. Lägg samtliga ingredienser i en matberedare förutom oljan, mixa några sekunder. Häll i oljan, mixa vidare. Smaka av med salt och peppar.
Ta ut pizzan ur ugnen och skeda över lite pesto. Skär i bitar och servera med peston.