Du behöver
Picklat äpple
                                                              2-3 st torkade äppelskivor
                                                              1 dl vatten
                                                              3 msk äppelcidervinäger
                                                              1 dl strösocker
                                                              1 dl russin 
Linser
                                                              4 prt torkade gröna linser
                                                              2 st bananschalottenlökar
                                                              1 st morot
                                                              1 st stjälk blekselleri
                                                              2 msk olivolja
                                                              1 st hönsbuljongtärning
                                                              1 tsk timjan
                                                              1 dl vatten
                                                              2 dl rödvin
                                                                salt, svartpeppar 
Pumpapuré
                                                              1 st butternutpumpa
                                                              2 msk olivolja
                                                              1-2 msk smör
                                                              2 msk strimlad persilja
                                                              4 st konfiterade anklår                       se tips
                                    
Gör så här
Hacka äppelskivorna. Koka ihop vatten, vinäger och socker under omrörning tills sockret smält. Låt koka 3–5 minuter. Blanda i äppeltärningar och russin. Låt kallna.
Koka linserna enligt anvisning på förpackningen. Skölj under kallt vatten i sil. Skala och finhacka lök och morot. Ansa och hacka sellerin. Fräs lök, morot och selleri i oljan i en stekpanna, 3 minuter. Blanda i linser, smula i buljongtärningen och fräs 1 minut. Blanda i timjan, vatten och vin. Koka upp och sjud cirka 10 minuter. Smaka av med salt och peppar.
Sätt ugnen på 200 grader. Skala, dela, kärna ur och skär pumpan i bitar. Koka den i lättsaltat vatten i 15 minuter. Låt rinna av och klappa torr med hushållspapper. Lägg över på papprad plåt och blanda med oljan. Rosta i nedre delen av ugnen tills den är helt mjuk, cirka 20 minuter. Mixa pumpan med elvisp eller mosa med en gaffel. Blanda i smör. Smaka av med salt och peppar och toppa med persilja.
Värm anklåren enligt anvisning på förpackningen. Toppa med picklat äpple och russin. Servera med linser och pumpapuré.
Tips: Konfiterade anklår är tillagade i ankfett och behöver bara värmas. De säljs hos frysmatskedjan Picard och finns som konserv i saluhallar och välsorterade mataffärer.

                            
                            
                            









                            
                            
                            
        
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            











                            
                            
                            







                            
                            
                            








Köp färdiga konfiterade anklår och satsa lite extra på tillbehören istället.