Du behöver

  • 150 g färskost av philadelphiatyp
  • 3 msk vispgrädde
  • 150 g varmrökt lax skinn- och benfri
  • 1 tsk citronsaft
  • salt
  • svartpeppar
  • 3 msk röd stenbitsrom
  • 4 skiva rågbröd
  • 2 msk gräslök finklippt, eller dill
  • 1 st citron små bitar

Gör så här

1

Lägg färskost och grädde i en matberedare monterad med kniv och mixa ihop. Tillsätt laxen delad i små bitar och mixa.

2

Smaka av laxkrämen med citronsaft, salt och peppar. Blanda i rommen för hand.

3

Stansa ut brödrundlar 8–10 centimeter i diameter. Bred laxkrämen på rundlarna. Garnera med gräslök och citron-bitar.


Kommentar:
Det här är en fin förrätt som du snabbt svänger ihop. Kombinationen färskost och rökt lax är synnerligen lyckad.