Du behöver
- 150 g färskost av philadelphiatyp
- 3 msk vispgrädde
- 150 g varmrökt lax skinn- och benfri
- 1 tsk citronsaft
- salt
- svartpeppar
- 3 msk röd stenbitsrom
- 4 skiva rågbröd
- 2 msk gräslök finklippt, eller dill
- 1 st citron små bitar
Gör så här
1
Lägg färskost och grädde i en matberedare monterad med kniv och mixa ihop. Tillsätt laxen delad i små bitar och mixa.
2
Smaka av laxkrämen med citronsaft, salt och peppar. Blanda i rommen för hand.
3
Stansa ut brödrundlar 8–10 centimeter i diameter. Bred laxkrämen på rundlarna. Garnera med gräslök och citron-bitar.
Det här är en fin förrätt som du snabbt svänger ihop. Kombinationen färskost och rökt lax är synnerligen lyckad.