Du behöver

  • 4 st avokado
  • 3 st tomater
  • 1 dl oliver urkärnade
  • 2 msk olivolja + 2 msk till salladen
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 1 st mozzarella
  • 1 st matvete (ca 400 g)
  • rucola ca 60 g
  • 0.5 st citron saften
  • salt och peppar

Gör så här

1
Fintärna tomaterna och krama ur så mycket vätska som möjligt. Hacka oliverna och blanda med tomathack och olivolja. Pressa i vitlöken. Salta och peppra. Fördela hacket på avokadohalvorna.

2
Skiva och lägg på osten. Gratinera i mitten av ugnen i 10–15 minuter tills de har fått lite färg.

3
Skölj under tiden matvetet. Blanda med rucola, olivolja och citronsaft. Salta och peppra.

4
Servera avokadon varm med vetesalladen.