Du behöver
- 400 g fläskfilé
 - 2 st thaichili hackad
 - 4 st vitlök hackad
 - 2 msk fisksås + 1 msk asiatisk
 - 1 st kokosmjölk burk
 - 1 msk ingefära riven
 - 5 st schalottenlökar tunnskivade
 - 1/2 –1 msk strösocker
 - 4 prt risnudlar breda
 - 2 st salladslökar strimlade
 - koriander plockade blad
 
Gör så här
1
                Skiva och strimla fläskfilén. Vänd ihop i en skål med chili, vitlök och 2 msk fisksås. Låt stå.
            
2
                Värm kokosmjölken försiktigt i en kastrull tillsammans med riven ingefära och 1 msk fisksås.
            
3
                Hetta upp oljan i en wok eller en stekpanna. Woka fläsket tillsammans med schalottenlöken i cirka 4 minuter, strö över sockret och stek till fin färg. Är det trångt i pannan blir köttet kokt i stället, då är det bättre att steka det i omgångar.
            
4
                Tillaga risnudlarna enligt anvisning på förpackningen. Fördela i fyra skålar, häll över den heta kokosmjölken och toppa med fläsk, salladslök, och koriander.
            

                            
                            
                            









                            
                            
                            
        
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            











                            
                            
                            







                            
                            
                            







