Du behöver

  • 400 g fläskfilé
  • 2 st thaichili hackad
  • 4 st vitlök hackad
  • 2 msk fisksås + 1 msk asiatisk
  • 1 st kokosmjölk burk
  • 1 msk ingefära riven
  • 5 st schalottenlökar tunnskivade
  • 1/2 –1 msk strösocker
  • 4 prt risnudlar breda
  • 2 st salladslökar strimlade
  • koriander plockade blad

Gör så här

1
Skiva och strimla fläskfilén. Vänd ihop i en skål med chili, vitlök och 2 msk fisksås. Låt stå.

2
Värm kokosmjölken försiktigt i en kastrull tillsammans med riven ingefära och 1 msk fisksås.

3
Hetta upp oljan i en wok eller en stekpanna. Woka fläsket tillsammans med schalottenlöken i cirka 4 minuter, strö över sockret och stek till fin färg. Är det trångt i pannan blir köttet kokt i stället, då är det bättre att steka det i omgångar.

4
Tillaga risnudlarna enligt anvisning på förpackningen. Fördela i fyra skålar, häll över den heta kokosmjölken och toppa med fläsk, salladslök, och koriander.