Du behöver

  • 1 st aubergine
  • 7 st potatis stora
  • 1 st purjolök
  • 4 msk tomat (eller hackade inlagda)
  • 2 dl parmesanost riven
  • 1 msk pesto
  • 4 dl mellangrädde
  • salt och peppar
  • 2 st pressade vitlöksklyftor

Gör så här

1
Sätt ugnen på 175 grader.

2
Skär auberginen i tunna skivor. Salta lätt och låt den ligga och dra ur på hushållspapper cirka 30 minuter. Skala och skiva potatisen. Skölj och skiva purjon.

3
Smörj en ugnssäker form och varva aubergine, potatis, purjo, soltorkade tomater och lite av osten. Vispa samman peston med grädde, salt, peppar och vitlök. Häll det över gratängen. Strö resterande ost över och grädda cirka 45 minuter.


Kommentar:
Duka upp en vårbuffé med inspiration från kryddornas och dofternas Provence. Lena Linderholm, hängiven matlagare och konstnär, bjuder på sina bästa rätter.