Du behöver

  • 600 g blodpudding
  • 1 msk smör
  • 1 tsk kanel

Sallad:

5 dl vitkål tunnstrimlad
4 st morötter finrivna
blodapelsin skalade och skivade
2 msk hackad persilja
2.5 prt bulgur kokt
salt

Sås:

1 dl yoghurt lätt
färsk mynta
0.5 tsk flingsalt smulat
0.25 st chilifrukt finhackad

Gör så här

1
Skiva blodpuddingen.

2
Slaka kålen genom att släppa ner strimlorna i kokande vatten. Koka upp och häll kålen i ett durkslag, spola kallt och låt droppa av. Blanda med morötter, apelsin, persilja och bulgur i en bunke. Salta.

3
Smaka av yoghurten med mynta, flingsalt och chili.

4
Stek blodpuddingen varm i stekpanna på medelvarm platta. Dofta på lite kanel. Dela skivorna i trekanter och servera med sallad och sås att klicka på salladen.


Kommentar:
Näringsvärde: Kcal 570, fett 18 g, kolhydrater 70 g, fibrer 9 g