Du behöver
- 200 g chorizokorv skivad
 - 1 msk olivolja
 - 2 st schalottenlökar tunnskivade
 - 3 dl ris långkornigt
 - 6 dl vatten kokande + 1 tärning hönsbuljong
 - 1/2–1 st saffran påse
 - räkor ca 20 skalade
 - 2 msk bladpersilja hackad
 - 1 st citron saften
 - salt och peppar
 
Gör så här
1
                Skiva och fräs korven i oljan i en kastrull tills den får färg och börjar släppa fett. Tillsätt löken och fräs ytterligare ett par minuter. Häll i riset och rör tills det täcks av olja. Häll på buljongen blandad med saffran, koka upp, sätt på locket och sänk värmen. Låt koka på svag värme i 20 minuter, tills riset är klart Vänd i räkor och persilja och smaka av med citronsaft, salt och peppar.
            
2
                Servera med sallad och ett gott bröd.
            

                            
                            
                            









                            
                            
                            
        
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            











                            
                            
                            







                            
                            
                            








Näringsvärde: Kcal 592, fett 15 g, kolhydrater 85 g, fibrer 5 g
Till servering: grönsallad, paprika, gurka och gott bröd