Du behöver
- 1 kg färskpotatis små
- salt vatten
- 300 g broccolibuketter färska eller tinade
- 1 st gurka
- 2 dl matyoghurt av medelhavstyp
- 2 st vitlöksklyftor
- 1 tsk flingsalt
- 2 krm svartpeppar nymalen
- 0.5 dl persilja finhackad
- 4 bitar lax portionsbitar
- citronolja
Gör så här
1
Ansa och koka potatisen under lock i saltat vatten (2 tsk salt per liter vatten). Lägg broccolin att sjuda med ovanpå potatisen de sista 4–5 minuterna.
2
Skölj och halvera gurka, skrapa ur kärnorna med tesked. Skär gurkan till klyftor, skiva dem ganska tunt. Låt rinna av på papper. Blanda yoghurt med pressad vitlök, salt, peppar och persilja. Vänd i gurkbitarna.
3
Skär bort det bruna fiskköttet från laxbitarna, olja fisken, salta och peppra.
4
Hetta upp grillpanna och grilla fisken cirka 3 minuter på varje sida.