Du behöver

Picklad rödlök:

1 dl ättiksprit (12 %)
2 dl strösocker
3 dl vatten
2 st rödlökar

Färskost:

200 g färskost
2 msk riven pepparrot färdigriven går bra
0.5 st citron vältvättad, det yttersta finrivna skalet
salt
1 st rädisor knippe späda
400 g lax rökt i skivor
rågbröd danskt tunnskivat
1 st smörgåskrasse ask

Gör så här

1
Picklad rödlök: Koka upp ättiksprit, strösocker och vatten i en kastrull. Skala och skiva rödlökarna tunt och lägg i en burk. Slå den kokande lagen över, sätt på lock och låt stå svalt över natten.

2

3
Färskost: Rör ihop färskosten med pepparrot och citronskal, smaka av med salt.

4
Skölj rädisorna och skiva dem tunt, gärna på mandolin, lägg i kallt vatten så att de blir riktigt krispiga.

5

6
Inför servering: Lägg upp rödlök, rädisor, en skål med färskost, lax och rågbröd på ett stort fat. Klipp smörgåskrasse över färskosten.

7
Låt var och en bygga sin egen laxsnitt.


Kommentar:
Ödsla inte tid på att stå och göra snittar till påskbuffén. Lägg upp allt på ett generöst fat och låt gästerna bygga sina egna laxsnittar med pepparrotsost och picklad rödlök.