Du behöver

Senapsdressing

2 tsk senap
1 msk vitvinsvinäger
1 msk citronsaft
4 msk olivolja
salt
svartpeppar nymalen
8 skiva lufttorkad skinka
8 st ägg medelstora
130 g mâchesallad sköljd, torr

Gör så här

1
Senapsdressing: Vispa ihop senap, vinäger och citronsaft i en skål. Vispa i oljan lite i taget, smaka av med salt och peppar.

2
Dela skinkskivorna i fyra bitar. Stek dem i het panna med en gnutta matfett tills de får färg och blir frasiga. Låt svalna på hushållspapper.

3
Koka upp vatten i en rymlig kastrull. Lägg i äggen när det kokar och koka 6–7 minuter. Spola dem med kallt vatten. Skala och dela äggen.

4
Lägg upp machésallad, ägghalvor och frasig skinka på ett fat. Ringla över dressing och ta några tag med pepparkvarnen.