Du behöver

  • 7 dl vatten
  • 1.5 msk kycklingfond eller grönsaksfond alt 1 buljongtärning,
  • 500 g frysta gröna ärtor
  • 1 st vitlöksklyfta hackad
  • 150 g chèvre getost
  • 1 dl vitt vin
  • 0.5 st citron
  • 0.5 kruka färsk timjan
  • salt, svartpeppar

Gör så här

1
Koka upp buljongen. Tillsätt frysta ärtor och vitlök. Låt småkoka i cirka 10 minuter.

2
Tillsätt smulad chèvre, utan den vita kanten. Mixa soppan slät med stavmixer och späd eventuellt med lite vatten till önskad konsistens.

3
Tillsätt vin eller citronsaft, timjan, salt och peppar. Låt soppan bli varm och servera genast.


Kommentar:
Det här är ett läsarrecept av Bitte Sperber provlagat av Icakuriren.
Tips! Till soppan gräddar Bitte vridna smördegsstänger som hon kryddar med paprikapulver och riven parmesanost.