Du behöver

  • 2 pkt ätfärdiga kikärter
  • 1 tsk olivolja
  • salt, svartpeppar
  • ca 400 g salsiccia
  • 4 nävar späd mangold eller spenat
  • 1 knippe rädisor
  • 1 granatäpple
  • 1/2 dl olivolja
  • 1 msk äppelcidervinäger
  • 1/4 tsk salt
  • 1/2 krm svartpeppar

Gör så här

1
Skölj kikärterna, låt rinna av och sedan torka på kökspapper eller ren handduk. Rosta till lite mörkare färg i lätt oljad het stekpanna. Skaka runt ärterna under stekningen.

2
Pricka korvarna tätt och stek i ganska hett järn.

3
Skölj och skaka av bladen. Skölj och skiva rädisor. Vräng kärnorna ur halverat granatäpple. Blanda med kikärterna till sallad.

4
Kläm juice ur den andra halvan av granatäpplet, 2 matskedar räcker. Skaka samman med olja, vinäger, salt och peppar. Droppa dressing över salladen, servera med korvarna.


Kommentar:
Näringsvärde: kcal 469, fett 24 g, kolhydrater 32 g, fiber 21 g