Du behöver

  • 2 dl (medelhavs)yoghurt
  • 1 påse raitakryddor
  • 4 portioner parboiled ris
  • 1 mogen mango
  • 2 burkar (à ca 225 g) fiskbullar i buljong
  • 1 msk smör
  • 2–3 tsk curry
  • 1/2–1 gurka

Gör så här

1
Blanda yoghurt och raitakryddor, ställ att dra i kylskåpet. Koka ris enligt paketets anvisning. Vänd ner bitar av mango i riset.

2
Låt fiskbullarna rinna av ordent­ligt, badda ytorna torra med kökspapper. Fräs ihop smör och curry i nästan het stekpanna. Bryn fiskbullarna runt om i currysmöret till fin färg och arom.

3
Halvera gurkan, skrapa ur kärnhuset med tesked. Längsdela halvorna en gång till och skär grova skivor av gurkkvartarna. Blanda med raitasåsen.

4
Tips! Konserverade mangofiléer kan ersätta färsk frukt.


Kommentar:
Näringsvärde: Kcal 521, fett 15 g, kolhydrater 79 g, fibrer 3 g