Du behöver
- 2 dl (medelhavs)yoghurt
- 1 påse raitakryddor
- 4 portioner parboiled ris
- 1 mogen mango
- 2 burkar (à ca 225 g) fiskbullar i buljong
- 1 msk smör
- 2–3 tsk curry
- 1/2–1 gurka
Gör så här
1
Blanda yoghurt och raitakryddor, ställ att dra i kylskåpet. Koka ris enligt paketets anvisning. Vänd ner bitar av mango i riset.
2
Låt fiskbullarna rinna av ordentligt, badda ytorna torra med kökspapper. Fräs ihop smör och curry i nästan het stekpanna. Bryn fiskbullarna runt om i currysmöret till fin färg och arom.
3
Halvera gurkan, skrapa ur kärnhuset med tesked. Längsdela halvorna en gång till och skär grova skivor av gurkkvartarna. Blanda med raitasåsen.
4
Tips! Konserverade mangofiléer kan ersätta färsk frukt.
Näringsvärde: Kcal 521, fett 15 g, kolhydrater 79 g, fibrer 3 g