Du behöver

  • 187.5 g äggnudlar
  • 1.5 st rödlökar små
  • 1 st lime väl skrubbad
  • 1.5 cm galangarot eller färsk ingefära, skalad
  • 100 g babyspenat
  • 300 g kycklingfiléer från Kronfågel
  • olja till stekning
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 2.5 msk currypasta röd Thailändsk
  • 1 st burk kokosmjölk
  • 6.5 dl vatten + 1 höns/köttbuljongtärning

Tillbehör

pepparfrukt röd
basilika gärna thaibasilika, garnera med citrongräs delade på längden

Gör så här

1
Skär lök, en halv lime, galanga/ingefära i mkt tunna skivor, eventuellt med osthyvel. Dela kycklingfiléerna på längden och skär i tunna skivor. Koka nudlarna knappt klara och låt dem rinna av och svalna. Fördela nudlar, gärna i något mindre bitar (lättare att äta), lök, lime och spenat i stora soppskålar. Fräs pressad vitlök, galanga/ingefära i olja. Tillsätt currypastan som får fräsa samman i ett par minuter. Späd med kokosmjölk lite i taget under omrörning, sedan vatten med buljongtärning. Låt allt puttra samman i ett par minuter. Tillsätt saft från den andra halvan lime. Lägg i kycklingskivorna och låt sjuda tills de är klara 5-7min. Häll den heta kycklingsoppan över nudlar och grönsaker. För de modiga, ansa och kärna ur pepparfrukten, skär i små strimlor och tillsätt soppan tillsammans med basilika. Garnera med citrongräs.

2
Smaklig måltid!